Nieuws

P3 Purmerend, muziekgebouw

Het bestaande poppodium P3 zal worden omgevormd tot een integraal muziekgebouw waarin onder andere muziekschool Waterland zal worden opgenomen. Wij hebben voor de gemeente Purmerend samen met de gebruikers een schetsontwerp gemaakt voor de nieuwe inrichting van de begane grond, eerste verdieping en een aanzet voor de uitstraling van het gebouw.

ROC van Amsterdam, Fraijlemaborg, centrale trap

Recent hebben we in de foyer op de begane grond, de centrale trap naar de eerste verdieping gedeeltelijk voorzien van planten en tribune elementen om presentaties te kunnen geven. Bovenaan de trap hebben we een maatwerk pauze-/werk-/overlegmeubel ontworpen en geplaatst. Hier kunnen zowel studenten als docenten gebruik van maken. De planten in dit meubel zorgen voor afscheiding en dragen samen met de maatwerk akoestische panelen op de wanden rondom, bij aan een prettige uitstraling.

Lyondell Basell, frontoffice

Voor de locatie Maasvlakte hebben we onderzocht hoe in een nieuw frontoffice, bezoekers kunnen worden ontvangen en informele en formele overleggen tussen medewerkers kunnen plaatsvinden. Gezien de directe bereikbaarheid vanaf het parkeerterrein zou de voormalige multifunctionele ruimte op de begane grond, gelegen naast het bedrijfsrestaurant, een mooie plek voor een frontoffice kunnen zijn. De huidige ruimte heeft grotendeels gesloten gevels op de entree pui na. Om toch een aangename sfeer te krijgen hebben we een groot daklicht aangebracht zodat het daglicht in de omliggende vergaderzalen komt. Vanzelfsprekend horen in het frontoffice diverse voorzieningen als een pantry en toiletten.

ROC van Amsterdam, Tempelhofstraat 3e verdieping

Er zijn door ons twee nieuwe invullingen geschetst voor de 3e verdieping. Het eerste deel voorziet in de behoefte voor een zevental klaslokalen en een tweetal onderwijspleinen die door verschillende opleidingen van deze locatie zullen worden gebruikt. Uitgangspunt is zoveel mogelijk daglicht en zicht (veiligheid) in deze onderwijsruimten. Aanpalend aan deze hybride onderwijszone, zal een praktijkruimte voor de opleiding installatietechniek worden ingericht. Deze ruimte dient voor het onderwijzen van allerlei technieken, zoveel als mogelijk gelijkend op de praktijk en op een aantrekkelijke en verleidelijke wijze als ware het een toonzaal voor open dagen.

ROC van Amsterdam, Fraijlemaborg, green office

In de eerder door ons ontworpen kantine hebben we aan de entreezijde van de ROC locatie Fraijlemaborg, de kansen en mogelijkheden van een ‘green-office’ onderzocht. Een plek waar studenten en docenten in een groene omgeving samen kunnen werken, workshoppen en presenteren. De maatwerk meubels zijn circulair en bestaan onder andere uit hergebruik van oude bureaubladen.

Bibliotheek Hilversum

We zijn betrokken bij het onderzoek naar de mogelijke verhuizing van de Hilversumse bibliotheek aan de ’s-Gravelandseweg naar het winkelcentrum Gooische Brink. Hier zullen zij samen met partners; Beeld&Geluid en Museum Hilversum, de Kerkbrink veranderen in een cultuurmediaplein. Onze analyse laat de kansen en mogelijkheden van het bestaande gebouw zien zoals de etalage functie van de bibliotheek, de zichtbaarheid van het leescafe, de plek van het theater en natuurlijk de collectie en de cursusruimten waaronder het fablab. We hebben de entrees, zichtlijnen en de routing inzichtelijk gemaakt en het programma van eisen en wensen vertaald in plattegronden die rekening houden met de huidige gebouwcontouren.

Van Wijnen Eibergen

Voor het bestaande kantoor in Eibergen hebben wij een interieur schetsontwerp gemaakt en zullen na de grondige verbouwing ook de inrichting op ons nemen. Er is een nieuwe structuur aangebracht waarin de huidige dominante gangzone met aan weerszijden kantoorruimten wordt doorbroken. Hierdoor ontstaan er verschillende interessante zicht- en looplijnen. We behouden het karaktervolle houten ‘meubel’ in de entreehal en breiden dit thema uit door de archiefruimten met hout te bekleden. In plaats van een balie hebben we het kantoor van de receptie/secretariaat transparant gemaakt net als de nieuwe vergader- en kantoorruimten. Binnenkort zal de technische uitwerking worden opgestart.

ROC van Amsterdam, Gare du Nord, foyer

Het thema dat centraal staat in de inrichting van de nieuwe foyer is ‘hospitality’. Dit komt zowel tot uitdrukking in de algehele uitstraling als in het maken van verschillende (pauze)plekken en sferen. Tevens is er ruimte gecreëerd voor de Local Community; een ruimte waarin een breed scala aan activiteiten zal worden georganiseerd voor de studenten zoals de begeleiding met studie. Ook kunnen zij hulp bieden aan bewoners van het stadsdeel Noord. Voor de nieuwe ontvangstbalie is gekozen voor een combinatie van een kleiner service point en een achtergelegen kantoorruimte, passend in de nieuwe uitstraling.

Purmaryn Purmerend, theater

Aan de achterzijde van theater zal het pand ‘Kerkstraat 18’ in zijn geheel worden getransformeerd zodat er extra ruimte is voor verschillende backstage functies; nieuwe grote kleedkamers, twee artiestenfoyers en kantoor- en overlegruimten voor het personeel. Samen een nieuwe look&feel voor het exterieur en het interieur, zullen we niet alleen de huidige artiesten verrassen maar juist nieuwe artiesten verleiden om in dit mooie theater te komen optreden.

vakbeurs-utrecht

Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer , Utrecht

In onze nieuwe stand op een nieuwe plek dichtbij de hoofdentree hebben we ook afgelopen januari weer veel klanten mogen ontvangen! Naast het bijpraten met bestaande klanten hebben we ook weer veel nieuwe contacten opgedaan die we dit jaar zullen bezoeken.

Lees meer
rembrandt-college

Rembrandt College studiecentrum, Veenendaal

Na de kennismaking in onze stand op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer te Utrecht hebben wij voor het Rembrandt College een schetsmatige verkenning mogen maken voor de herindeling en herinrichting van het studiecentrum. Door het inpandige computerlokaal te verplaatsen ontstaat er

Lees meer
openbare-bibliotheek-amsterdam

Openbare Bibliotheek Amsterdam

Van de Openbare Bibliotheek Amsterdam kregen wij de uitnodiging mee te doen aan de architectenselectie om voor een bestaande en een nieuwe locatie een inrichtingsontwerp te maken. We hebben hiervoor samengewerkt met Bart de Rooy van Iconic Design om met zijn ervaring met commerciele winkelconcepten, het beste plan voor het OBA te maken.

Lees meer
lyondell-basell-rotterdam-bedrijfsrestaurant

Lyondell Basell bedrijfsrestaurant, Rotterdam

De tijdelijke kantoor inrichting in het vergadercentrum van deze chemische fabriek heeft geresulteerd in de vraag voor de herinrichting van het naastgelegen bedrijfsrestaurant. In een korte verkenning hebben wij de kansen en mogelijkheden onderzocht.

Lees meer
roc-van-amsterdam-gare-du-nord-1

ROC van Amsterdam foyer, Gare du Nord

Als vervolg op onze eerste schetsen, hebben wij een uitgebreid 3D model gemaakt om de verschillende gebruikers de nieuwe inrichting te kunnen laten zien. Op basis van hun opgetogen reacties, heeft het ROC van Amsterdam opdracht gegeven om alvast te starten met diverse voorbereidende bouwkundige werkzaamheden zoals het slopen van wanden en aanhelen van vloeren.

Lees meer
conpax-1

Conpax nieuwbouw kantoorgebouw, Park 15

De gebruikers waren zeer enthousiast over ons ontwerp en de voorgestelde look-and-feel voor de inrichting van het nieuwe kantoorgebouw voor Conpax in Park 15. De schuine zichtlijnen en afgeronde hoeken van de kantoren geven een dynamisch beeld en verbinden de verschillende werkplekken met elkaar.

Lees meer
van-wijnen-heerhugowaard-vergadercentrum

Van Wijnen kantoorgebouw, Heerhugowaard

De uitvoering van onze voorgestelde herindeling gaat weer een fase verder. Na de eerste fase waarin op de begane grond nieuwe kantoren en aanlandwerkplekken zijn gerealiseerd, is nu het vergadercentrum bijna opgeleverd.

Lees meer

Lyondell Basell Rotterdam

Op basis van ons onderzoek voor de tijdelijke herinrichting van een gedeelte van de begane grond van het kantoorgebouw, zijn wij op dit moment bezig met de laatste loodjes om in totaal 58 nieuwe werkplekken in te richten.

Lees meer

ROC van Amsterdam, Gare du Nord

Recent hebben we een aantal interieurvoorstellen gepresenteerd om de ontvangsthal op de eerste verdieping opnieuw in te richten tot centrale foyer. In deze foyer hebben we verschillende (verblijfs- en studie)plekken voorgesteld met elk een eigen karakter en uitstraling.

Lees meer

ROC van Amsterdam, Tempelhofstraat

Naast de teamkamer en grote praktijkruimte voor de opleiding Nieuwe Technieken op de begane grond, gaan we in deze zomervakantie ook een computerlokaal en een prakticumlokaal voor de opleiding Installatie Techniek herinrichten.

Lees meer

ROC van Amsterdam, NexTechnician

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst. Studenten die de beste opleiding Mobiliteitstechniek willen en bedrijven die de beste nieuwe medewerkers willen, komen samen in NexTechnician.

Lees meer
ROC van Amsterdam Fraijlemaborg kantine interieurontwerp projectinrichting studio skez

ROC van Amsterdam, Fraijlemaborg kantine

De aanbesteding voor de bouwkundige- en interieuringrepen van ons ontwerp voor de herinrichting van de kantine van de Fraijlemaborg is afgerond en daarmee is er een go gegeven voor de uitvoering in aankomende zomervakantie 2018.

Lees meer
Aspen Oss luchtbrug interieurontwerp projectinrichting studio skez

Lyondell Basell Rotterdam

Bij ons bezoek aan deze kunststoffenproducent op de Maasvlakte, hebben wij de kansen en mogelijkheden geschetst van de herindeling van een gedeelte van de begane grond van het kantoorgebouw. Binnenkort hebben wij een vervolggesprek hoe wij hen verder in dit proces kunnen ontzorgen.

aspen

Aspen Oss

Na de kennismaking op de Facilitairbeurs van dit jaar, zijn wij uitgenodigd om bij Aspen te Oss, de kansen en mogelijkheden te onderzoeken om een deel van de kantine in te richten als werkplekken.

Lees meer
Park15

Conpaxx Park 15 Oosterhout

Voor deze producent van duurzame voedingsverpakkingen, zullen wij deinrichting van het 800 m2 groot kantoordeel van de nieuwbouw op Park 15 bij Oosterhout begeleiden en uitvoeren.

Lees meer

ToPeek meubel

Net voor de opening van de Vakbeurs Facilitair in Utrecht, hebben wij ons nieuwste meubel ‘ToPeek’ binnen gekregen. Dit eigen ontwerp is gemaakt voor een van onze klanten om binnen een open, flexibele kantooromgeving, meer afgezonderd, geconcentreerd te kunnen werken.

Lees meer

Spirit Jeugdhulp Amsterdam

Begin januari 2018 zullen wij de projectinrichting verzorgen van een tweetal nieuwe meidengroepen op een locatie in Amsterdam. Samen met de medewerkers is gekozen voor een zo huiselijk mogelijke inrichting met zachte tinten en materialen. Deze meiden kunnen wel een

Lees meer

ROC van Amsterdam, Tempelhofstraat directievleugel

Van de herinrichting van het voormalige kinderdagverblijf in de directievleugel voor ROC Westpoort, geven de foto’s een mooi overzicht van het eindresultaat. Er is veel aandacht besteed aan de materialisering van zowel de kantoorruimte binnen als de tuin met vergaderplekken

Lees meer

ROC van Amsterdam, Fraijlemaborg kantine

De wens van de directie ROC Zuidoost is om de kantineruimte die nu maar beperkt op de dag gebruikt wordt, meer in te zetten als (stilte) werkplekken voor studenten. De ruimte dichtbij de entree, is

Lees meer

Maastricht UMC+

De verwachting is dat zeer binnenkort, op basis van een uitgebreid onderzoek, groen licht zal worden gegeven voor de pilot; ‘de behandelkamer van de toekomst’. Dat betekent dat begin 2018 op basis van onze ontwerpen, een drietal behandelkamers

Lees meer

Sociaal Wijkteam Wijchen

Op 12 oktober is met een feestelijke borrel door wethouder Rob Engels, de inloop en de nieuwe kantoorruimte voor het Sociaal Wijkteam in ’t Mozaïek geopend. De inloopruimte heeft een nieuwe, duidelijke en herkenbare plek in het gebouw gekregen. Hier kunnen mensen

Lees meer

Vakbeurs Facilitair Utrecht

Alweer voor het derde achtereenvolgende jaar staan wij op de Vakbeurs Facilitair te Utrecht. Op de jubileumeditie van deze beurs, kunt u onze stand G10 op 24, 25 en 26 januari 2018 bezoeken. Wij ontvangen u daar graag om onze projecten toe te lichten of uw mogelijke vragen te beantwoorden.

Lees meer
tempelhofstraat amsterdam

ROCvA Tempelhofstraat: Studio Skez levert kantooromgeving op

Na een korte bouw- en inrichtingsperiode heeft Studio SKEZ in april 2017 de nieuwe kantooromgeving voor de directie en haar ondersteunende diensten opgeleverd. Op basis van het principe Activity Based Working wordt er nu gewerkt in de verschillende hot, medium en cold zones.

Lees meer

Laatste loodjes verbouwing LEC zijn uitgevoerd

Eindelijk is het dan zover, de laatste loodjes van de verbouwing van de oude spoelkeuken en opslag naar de teamruimte voor het LEC zijn uitgevoerd. De pui vanaf het atrium naar de kantoortuin is in de afgelopen kerstvakantie aangebracht zodat het LEC nu een echte ‘voordeur’ heeft.

Lees meer

Inrichten teamruimte ROC Amsterdam

Op de valreep van 2015 hebben wij een mooie opdracht van het ROC van Amsterdam gekregen. In de aankomende voorjaarsvakantie mogen wij de teamruimte van de opleiding Administratie op de Tempelhofstaat opnieuw inrichten. Het plan bestaat uit 42 nieuwe werkplekken, de

Lees meer