Hartenlust Bloemendaal, mediawijsheid lokaal

Plan; oktober 2015

Projectomschrijving;

Voor het mediawijsheid lokaal, heeft studio SKEZ een inrichting ontworpen die binnen de 4 muren van het lokaal, een gecontroleerde en dus veilige thuisbasis is en waar vandaan de rest van de wereld kan worden verkend.

De mooie oude wandkast is letterlijk en figuurlijk het decor voor de centrale instructieruimte. Op een groene loper staan allemaal krukjes waar de docent de les kan beginnen, presentaties kunnen worden gegeven of als overlegruimte kan worden gebruikt. In de wandkast zelf moeten diverse media uit het verleden en heden komen, die leerlingen stimuleren om hun ontdekkingen van morgen aan toe te voegen.

Vanaf de instructieruimte verdelen de leerlingen zich over de verschillende werkstations. Er zijn klassieke rechthoekige tafels waaraan serieus gewerkt kan worden, een ronde hoge tafel die meer tot samenwerken uitdaagt en daartussen, voor meer ontspannen werken, een aantal zitzakken. De docent heeft zijn eigen verrijdbare desk om de leerlingen door het hele lokaal te kunnen coachen.

Boven de centrale instructieruimte hangt een bos met lampenbollen ter illustratie van alle briljante idee├źn die opborrelen uit de groep leerlingen. Op de wanden visuals over mediawijsheid. Als advies zouden wij willen meegeven om op de gehele vloer tapijttegels te leggen voor een warme uitstraling, daarmee verschillende werkplekken aan te geven en de algehele akoestiek in een ruimte met 30 leerlingen te verbeteren.

Het ontwerp kan worden uitgebreid met een green screen en gordijnen bij de oude wandkast voor video opnames. Met gordijnen en een tv scherm bij de ronde hoge tafel voor narrowcasting uitzendingen kan van de les een rapportage worden gemaakt die binnen de school kan worden uitgezonden. Grote wand visuals en sfeervolle hanglampen boven de werkstations completeren het geheel.

Productomschrijving;

Werktafels;
Stoelen;
Ronde hoge tafel met krukken;
Zitzakken;
Docentendesk;
Krukjes;
Lampenkap;
Lampenbollen;
LED scherm;

Klik hier om het planboek te bekijken