Maritiem College IJmuiden, open leer centrum

Opgeleverd; november 2015

Projectomschrijving;

Voor het Open Leer Centrum van het Maritiem College is een nieuw onderwijsconcept bedacht. De oude, vaste carré opsteling met computers is omgetoverd naar een flexibel bruikbaar leerplein waar de leerlingen, gecoacht door docenten, hun leerweg vinden. Hiervoor heeft studio SKEZ verschillende items ontworpen en geleverd.

Centraal in de ruimte is een instructieplek ingericht (spin in het web), een groot kompas op de grond met krukjes, waar vandaan de leerlingen zich verspreiden. De leerlingen hebben ruimte in een nieuwe wandkast om hun schooltas op te bergen.

De oude docentenkamer is bij het Open Leer Centrum getrokken zodat, door de grote wand doorbraak, de leerlingen aan een hoge tafel met krukken kunnen werken waarop de rivieren van europa zijn afgebeeld. Hier is ook een LED scherm voor presentaties en een aantal afsluitbare lockers voor docenten.

Een tweetal losse werkeilanden, tafels met een stoere uitstraling, biedt ruimte aan 21 computerwerkplekken. Elke tafel heeft een havennummer die verwijst naar de kaarten op de wand. Het rode tafeltje met poefjes is voorzien van een grote grafiek waarmee de leerlingen hun positie op de wereld kunnen uitrekenen. Dit tafeltje is te gebruiken als flexwerkplek voor leerlingen en docenten.

Voor leerlingen die de drukte van het leslokaal of het Open Leer Centrum willen ontlopen, zijn er 2 flexbankjes (Bakboord en Stuurboord) op de uiteinden van de gang geplaatst. Hierin kan rustig worden gelezen maar ook gechilld.

Productomschrijving;

Zeekaart-tafel met krukken;
Computertafels;
Ronde tafel met poefjes;
Krukjes;
Vloervisual;
Kaartvisuals;
Lockers;
Rugzakkast;
Tweezits werkbankje;
Lampenkap;
LED scherm;

Klik hier om het planboek te bekijken