ROC van Amsterdam, teamruimte administratie

Plan; november 2015

Projectomschrijving;

Voor de docenten en medewerkers van de opleiding Administratie is de bestaande teamruimte door studio SKEZ geoptimaliseerd. Met name het verder toenemende aantal werkplekken, de functionaliteit van de panty en de algehele uitstraling zijn door het ROC van Amsterdam meegegeven.

Als eerste de looproutes en structuur helder gemaakt. De route naar het atrium en de positie van de patchkast/pantry definieert in hoofdlijnen een 3-tal werkplekken binnen de teamruimte. Er is geen hierarchie, veel onderlinge zichtlijnen/looproutes hetgeen ook de mogelijkheid tot flexwerkplekken biedt. Alle bureautafels zijn volgens de geldende ARBO richtlijnen op hoogte verstelbaar en voorzien van een akoestisch scherm. Elke docent heeft, in plaats van een ladeblok, een persoonlijke, afsluitbare lade in de teamruimte.

Als tweede is de gecombineerde patchkast/pantry, die midden in de ruimte staat, juist als lust gezien. Hierbij is maximaal kastruimte, postvakken, garderobekast en een vaatwasser aan toegevoegd. Het geheel is een mooi, met hout bekleed, super functioneel meubel.

Als derde zijn elementen toegevoegd die de kantoorruimte in balans maken. Bij de pantry staat een sfeervolle zithoek die met een groen kamerscherm van planten, voor ontspanning zorgt. Een tweede groen kamerscherm definieert een overlegplek bij de toegang naar de balie. Hier staan hoge fauteuils waarin ongestoord gebeld kan worden en een tafeltje met poefjes voor collegiaal overleg.

Als laatste is de ruimte aangekleed met verschillende typen sfeervolle hanglampen, zowel bij de zithoek, overlegplek als de 3 werkplekken. Langs de wanden is een railsysteem aangebracht waaraan, op een eenduidig manier, teamfoto’s, whiteboards etc kunnen worden opgehangen.

Productomschrijving;

Werkplekken;
Bureaustoelen;
Ladekast;
Ronde tafel met poefjes;
Tafels;
Stoelen;
Patchkast/Pantry;
Eenzits hoge overlegbank;
Groen schermen;
Wandrail;
Lampenkap;
Lampenbol;
LED scherm;

Klik hier om het planboek te bekijken